top of page

PNÖMATİK ve ELEKTROPNÖMATİK EĞİTİMİ

Robot

Pnömatik ve Elektropnömatik

Pnömatik ve Elektropnömatik devre elemanları ile sistemin ihtiyaç duyduğu itme, çekme gibi uygulamalar daha kolay elde edilir. Pnömatik sistemler hava basıncıyla çalışır. Hava basıncı kontrol ve gücü sağlar. Basınçlı havanın en büyük dezavantajı, uzun hatlarda basıncın düşmesidir. Elektropnömatik bu dezavantajı ortadan kaldırmak amacıyla tasarlanmış bir sistemdir.

Amaç

Yunanca’da " nefes alıp verme" anlamına gelen Pnoma kelimesinden türemiş olan Pnomatik terimi, havanın ve diğer gazların özelliklerini ve uygulamalarını içeren bilim alanıdır. Pnömatik, hava ile çalışan mekanizmaları ifade eder. Pnömatik, hava basıncının enerji olarak kullanılmasıdır. Pnömatik sistemler hava basıncıyla çalışır ve 2 amaca hizmet eder. İlki, kontrol ikincisi de güç sağlamaktır. Basınçlı havanın da en büyük dezavantajı, uzun hatlarda basıncın düşmesidir. Elektropnömatik bu dezavantajı ortadan kaldırma amacına hizmet eden bir sistemdir. Pnömatik sistemlerde enerji, hem mekanik hareket hemde otomasyon için kullanılır. Pnomatik ve elektrik teknolojisinin birlikte kullanımı, endüstriyel otomasyon çözümlerinin uygulamalarında büyük önemli taşır. Pnomatik, elektrik, elektronik, mekanik kontrol tekniklerinin bir arada kullanıldığı sistemlere Elektropnömatik sistemler denir.

 

Eğitim, TSE, iş güvenliği standardı ve tekniğine uygun olarak projesi veya şeması verilen elektropnomatik sistemi kurabilme kabiliyeti kazandırmayı amaçlamaktadır. Eğitimde Pnömatik ve Elektropnömatik devre elemanları, iç yapıları, çalışma prensipleri, bakımları ve bakım sirasında dikkat edilmesi gereken hususlara dair bilgiler aktarılmaktadır. Eğitim sonunda Pnömatik ve Elektropnömatik devrelerde meydana gelecek arızaları tespit edebilme ve giderebilme donanımına sahip olunması hedeflenmektedir.

Süre

3 Gün (Toplam 15 Saat)

İçerik

Pnömatiğin Tanımı  Genel Kavramlar

Pnömatik, Hidrolik, Elektrik Sistemlerinin Karşılaştırılması

Pnömatik Devre Elemanları Yapısı ve Çalışma Özellikleri

Şartlandırıcı (Hava Hazırlayıcı) Elemanlarının Tanıtılması

Kontrol Teknikleri ve Çeşitlerinin İncelenmesi

Elektropnömatik Sistemlerde İşaret Akışı ve Sistem Yapısı

Elektropnömatik Sistem Elemanları

Elektropnömatik Devre Tasarımı Yapmak

Pnomatik Devre Çizimlerinde Elemanların Numaralandırılması

Elektropnömatik Sistem Kurmak ve Çalıştırmak

Sınır Anahtarı Kullanarak Devre Oluşturulması

Zaman Röleli Devre Uygulamaları

Temassız Algılayıcı Devre Uygulamaları

Sinyal Çakışmalarının Tespiti

Sıralayıcı Kullanılarak Oluşturulan Devre Uygulamaları 

+

Eğitim içeriği ve süresi, kurumun ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda revize edilebilir. Lütfen detaylı  bilgi alınız.

Robotic Lab Assistant
Robot Hand
pnomatik.1.jpeg
Pnomatik.2.jpeg

Eğitim Bilgi Talep Formu

Eğitimlerle ilgili sorularınız, bilgi ve eğitim talepleriniz için +90 212 296 5883 numaralı telefondan bizi arayabilir;  
bilgi@agoraegitim.com'a email gönderebilir veya aşağıdaki formu doldurabilirsiniz. 

Teşekkür ederiz.

bottom of page